Smidig anslutning med nya kontaktdon

Vill du kunna ansluta en kabel med bara skruvmejsel?
Vår leverantör HTP har tagit fram nya M8- & M12-don där detta är möjligt!

De nya donen är idealiska för installationer och reparationer ute på fältet, då du inte behöver lödkolv eller crimptång. Kontaktdonen har också försetts med en kabelförskruvning, som ger ett högre spann för vilken kabeltjocklek kontaktdonen klarar.

  • IP67
  • 3 eller 4 poler
  • Kabel eller paneldon
  • Yttre kabeldiameter 3,5 – 6mm

Donen kan levereras lösa, eller med pågjuten kabel, helt enligt dina behov. Har du frågor eller vill ha mer information? Kontakta produktspecialist Marcus Axén, ,
075-242 46 02.

m8m12

 

 


 Högkvalitativa komponenter till Clavia

"Helag är en mycket pålitlig leverantör som jag kan rekommendera i alla lägen".

Vi levererar kablage, sladdställ och kontaktdon till Clavia. De flesta produkter är skräddarsydda efter Clavias behov och kvalitetskrav. Vår kund Clavia har i över 30 år tillverkat synthezisers och keyboards av märket Nord®.

Clavias eget lagerutrymme är begränsat så vi hanterar deras prognoser och håller ett buffertlager åt dem. Det gör vi för att korta ner leveranstiderna och kunna leverera i tid.

"Vi har ett upplägg som gör att vi har ett flöde utan några som helst störningar. Helag är en mycket pålitlig leverantör som jag kan rekommendera i alla lägen", säger Rasmus Rasmusson, inköpschef på Clavia.

Har du frågor eller vill ha mer information? Kontakta produktspecialist Marcus Axén, , 075-242 46 02.  

Calvia connectors

Clavia keyboard


 spara plats med kontaktdon för både kraft & signal

Switchcrafts dotterbolag Conxall har många års erfarenhet av att tillverka IP-klassade cirkulära kontaktdon. Nu har de vidareutvecklat den populära serien Mini-Con-X, för att kunna kombinera signal och kraft i samma kontaktdon.

  • 2 kontakter för kraft + 4 för signal
  • 2 kontakter för kraft + 6 för signal
  • 10/4 A eller 10/2 A
  • IP67
  • Tillverkad i USA

Vill du veta mer? Kontakta oss eller besök oss på någon av de mässor vi ställer ut på under våren!

Kontaktdon för kraft&signal

TEC Linköping

Elfack

Elektronik expo


Kapslingar för fjärrkontroller

Teko logo

Tillsammans med vår leverantör TEKO erbjuder vi många olika varianter av små och snygga plastkapslingar. De passar att använda som till exempel fjärrkontroller.

Kapslingarna kan levereras obearbetade, utan hål, eller med olika kombinationer av hål och tryckknappar. Inuti finns fästen för kretskort.

Teko fjärrkontroller

 

kapslingar

Vi kan erbjuda ett brett sortiment inom kapslingar, både i metall och plast.

Anpassningsmöjligheterna är stora då vi kan erbjuda CNC-bearbetning, stansning, tryck av logotyper m.m.

kapslingar


IP69K - för de tuffaste kraven

- för de tuffaste kraven

IP69K är en kapslingsklassning för produkter som måste klara mycket tuffa krav. Klassningen togs ursprungligen fram för tyngre vägfordon, men används idag av flera olika branscher.

När man testar denna klassning så sprutar man bland annat 80-gradigt vatten med 100 bars tryck från ett avstånd av 10 cm. Efterfrågan på den här typen av proukter ökar i takt med utvecklingen av automatiserade och datoriserade system. Nedan ser du några exempel på olika kontaktdon som vi kan leverera med kapslingsklassning IP69K.

Techno

Vår italienska leverantör Techno har flera kontaktdonslösningar som klarar IP69K. Den populära serien TH387 har uppgraderad dragavlastning och låsning i metall och klarar nu IP68/IP69K.

Techno IP69K

HTP High Tech Products

HTP High Tech Products tillverkar bland annat metriska don. I sortimentet har de M8, M9 och M12-don, som alla är testade och godkända för IP69K.

HTP IP69K

 

Fischer Connectors

Fischer Connectors är en schweizisk tillverkare av högkvalitativa kontaktdon som klarar mycket tuffa miljöer. Deras UltiMate-serie är ett exempel ur deras sortiment där IP69K är kapslingsklassningen.

 Fischer IP69K

För mer information kontakta produktspecialist Marcus Axén, , 075-242 46 02.

Svenska Helag AB | Box 6 | SE-573 21 TRANÅS | Tel: +46 75 242 46 00 |